Talán többen jártak már úgy, hogy online megrendelték repülőjegyüket, majd megdöbbenve tapasztalták, hogy pluszköltséget számolt fel a légitársaság, azzal az egyszerű indoklással, hogy hitel- avagy debitkártya fizetés esetén pluszköltséget számol fel a cég. A kissé már-már abszurd ironikus része a történetnek, hogy kizárólag kártyás fizetés lehetséges, írják a fizetési feltételek pontja alatt. Ekkor mérgelődünk az orrunk alá s szidjuk a rendszert, hogy mindenhol csupán a szegény állampolgár fizet meg. Ám ennél többet is lehet tenni, s ez meg is történt Németországban.

A németországi fogyasztóvédelmi központok szövetsége keresetet nyújtott be a fapados légitársaság ellen a cég általános utazási feltételeit bírálván. E szerint a Ryanair nem fogad el készpénzt, kártyával való fizetéskor viszont külön díjat számít fel: négy eurót a hitelkártyával, és másfél eurót minden egyéb kártyával való fizetés esetén. Egyedül a Visa Electron kártyával történő fizetés díjmentes.

Döntött a karlsruhei szövetségi bíróság. A hivatal indoklása szerint a plusz kártyadíjjal megkárosítják az ügyfeleket. A bíróság állásfoglalása szerint a Ryanairnek lehetővé kell tennie ügyfelei számára, hogy pótlólagos díj kivetése nélkül fizethessenek a megszokott módon. Ám a készpénzfizetés lehetőségének megteremtését elvetette a bíróság, mivel a Ryanair szinte kizárólag az interneten értékesíti a jegyeket, a készpénzes fizetés lehetőségének a megteremtése mindenki számára jelentős költséggel járna.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkivaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr612061532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása