Csökken az eladósodásunk

 2009.11.02. 15:05

Csökkent a háztartások hitelállománya 2009 szeptemberében. Idén márciusig nagy tempóban emelkedett a hitelfelvételek száma, de a válság kirobbanását követő hónapokban újra csökkeni kezdett, ez nagyrészt betudható a szigorodó hitelfeltételeknek is.
Mivel a forint is erősödött, ez nagy segítséggel volt a devizahitelek összegének csökkenésében. Sokan a stabilitást helyezik előtérbe, és inkább forint alapú hiteleket vesznek fel, még akkor is, ha ezeknek a hiteleknek némileg kedvezőtlenebbek a feltételei. Összességében elmondhatjuk, hogy kevesebb volt a hitelfelvétel a válságos környezetben, mint előtte, és megfigyelhető, hogy körültekintőbben kezdünk a hitelek felé nyúlni.

Némi bizakodásra ad okot, hogy a lakossági hitelállomány az óriási növekedés után szép lssan visszaállt a tavaly októberi – sokkal egészségesebbnek mondható – szintre, így remélhetőleg szép lassan minden visszatér a rendes kerékvágásba.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkivaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr381493213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása