Elég rémisztő látni, ahogy azonnal kerülnek vissza a körforgásba a lízingelt javak, még egy elrettentő jelenség, ami meggondoltabb felelőségvállalásra motiválhat mindenkit. A lízingből visszavett javak értékesítésére online aukciós portált hozott létre a Magyar Lízingszövetség és az ipari árverésekkel foglalkozó Intergavel Kft., lct.hu néven

Az üzemeltetők évente többezres értékesítési darabszámot és több százmilliós forgalmat várnak. Az oldalon kizárólag vállalkozások, lízingcégek, bankok tehetik fel az elárverezendő javakat, a vásárlók magánszemélyek is lehetnek. A portálhoz eladóként bármely cég, intézmény csatlakozhat.

A skála igen széles, a teljes gépsoroktól a tehergépjárműveken át akár irodabútorokat, épületgépészeti berendezéseket is értékesíthetnek. Az első aukcióra bocsátott termékek körét a lízingszövetség tagjainak, többek között a Budapest Lízing, a BNP Lízing, a CIB Lízing, a K&H Lízing és az Ober Lízing készleteiből hirdették meg

Az év első felében 62 százalékkal esett vissza a hazai lízingpiac. Az ágazat helyzetét tovább rontja, hogy egyre több vállalkozás képtelen fizetni a lízingelt eszközök törlesztő részleteit. A nagy tömegben visszavett javak értékesítése is egyre nehezebb, amin javíthat az online aukció. Kocsis Csaba, az Intergavel ügyvezetője a közleményben rámutat, hogy míg Magyarországon csak most kezd emelkedni az aukciók szervezése iránti igény, addig Ausztriában, vagy Németországban teljesen magától értetődő, jól bejáratott módon működik. Például egy-egy felszámolás, csőd esetén, ha a céget egyben nem veszi meg senki, akkor automatikusan aukcióra kerülnek az ingó és ingatlan eszközök.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkivaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr361564490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaga · http://autostat.hu/markatoertenetek 2009.12.10. 14:41:11

Én büszke vagyok, hogy már két behajtót vertem meg, akik anyám kocsiját akarták elvenni, pedig csak egyszer késett és azóta is pontosan törleszt.
Jólesett.
süti beállítások módosítása