A hónap utolsó napján több hitelintézetnél is emelkednek a lakossági folyószámlák díjai a kereskedelmi bankok honlapján lévő kondíciós listák tanúsága szerint. Néhányan csak egy-egy tétel tarifáját módosítják, de vannak olyan bankok, amelyek alaposan átdolgozták a korábbi hirdetményüket. volt az utolsó olyan nap, amikor a bankok indoklás nélkül módosíthatják az ügyfelek számára kedvezőtlenül a kondícióikat, utána a drágítást már részletesen meg kell indokolniuk. Változatos módon emelik a bankok a költségeket: a számlavezetési díj emelése, átutalási díjak maximális díjának megszüntetése, eddig ingyenes szoltáltatásokat tesznek díjkötelesség, a számlakivonatok díjának növelése.

Barát Mihály a Világgazdaság hasábjain arra figyelmeztet, hogy a bankok biztosra mennek a mostani áremeléssel, s azért nyúlhattak ehhez az eszközhöz, mivel a folyószámlaköltségek módosításának nincs túl nagy kockázata. Havi néhány száz forintos többletköltség miatt várhatóan kevés ügyfél mondja fel a szerződését vagy rendez jelenetet a fiókban. S egyébként is, a számlát vezetni kell valahol.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkivaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr411564472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása