Folyamatosan figyelni kell a svájci frank és a forint, illetve az euró és a forint árfolyamának alakulását, hogy időben kiderüljön, mikor érdemes a frankhitelt másra cserélni. Az elemzői várakozások szerint a svájci frank hitellel rendelkezők helyzete a közeljövőben nem változik pozitívan, az árfolyam továbbra is kedvezőtlen marad – mondta Kézdi Zsolt, a Banki Hiteltanácsadók és Kihelyezők Egyesületének elnöke.

A hitellel rendelkező ügyfelek felé általában olyan információk érkeznek, amelyek célja a befolyásolás, ezért van szükség a pénzügyi tanácsadók munkájára. Az elnök szerint az egyik ilyen, gyakran hangoztatott, megalapozatlan állítás az, hogy a forinthitel árfolyamkockázat-mentes. Ez az állítás csupán a lehetséges euró-bevezetés által válik kétségessé, hiszen nem tudhatjuk, hogy az esetleges bevezetéskor milyen árfolyamon váltják majd át forint alapú hiteleinket.

A kételkedő ügyfelek ingyen felmérhetik a helyzetet, hiszen a Banki Hiteltanácsadók és Kihelyezők Egyesülete vállalja, hogy segítséget nyújt a jelenlegi hitel kondícióinak felmérésében és a váltási lehetőségek felvázolásában. Az egyesület meglátása szerint ma Magyarországon a pénzügyi tanácsadói szakma ellehetetlenítése felé mozog a szektor, holott nyilvánvaló, hogy azért dolgozhat 30 ezer nyilvántartott tanácsadó az országban, mert munkájukra szükség van.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkivaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr451866825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása