A tavalyi év első kilenc hónapjában nagyjából 12 ezer ingatlan esetében közvetlenül kértek a bankok végrehajtást a bedőlt ingatlanhitelek miatt, vagy átadták az ügyet valamelyik követeléskezelő cégnek Ez a szám havi bontásban növekedést jelent az előző,vagyis a 2008-as évhez képest.

Míg a bankok korábban nagyobb arányban éltek a közvetlen végrehajtással, az utóbbi egy évben eltolódott az arány a követeléskezelő cégek bevonása felé. Az adatok azt mutatják, hogy a követelések behajtásával a bankok egyre kevésbé akarnak foglalkozni. Ehelyett inkább akár "diszkont" áron is, vagyis nem a követelés teljes árán megszabadulnak a macerás ügyektől.

Fontos szabály azonban, hogy a banknak és a követeléskezelő cégnek is értesítenie kell az ügyfelet arról, hogy más jogosult a követelés behajtására és az adós a továbbiakban nem a bankkal, hanem a követeléskezelővel áll kapcsolatban - figyelmeztetett Binder István. A szóvivő azt is hozzátette, a bankok, illetve a követeléskezelők által megbízott közvetítő cégeket ellenőrzik a pénzintézetek, vagy a követeléskezelők és a PSZÁF is.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkivaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr191663058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása