Az MSZP szerint csak jövő év elejétől vehetnek fel áthidaló kölcsönt a közös megegyezéssel elbocsátottak; akkor lép hatályba a lakáscélú kölcsönökre vonatkozó állami készfizető kezességről szóló törvény módosítása.

A törvénymódosítás közel egymillió deviza-lakáshitelest érinthet.

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselőjének ismertetése szerint a mostani módosítás több ponton változtatná meg a júniusban elfogadott törvényt: bővítené az áthidaló kölcsönre való jogosultak körét a közös megegyezéssel elbocsátottakkal. Hozzátette: a módosítás szerint nemcsak a lakáshitelesekre, hanem a lakással kapcsolatos lízingszerződésekre is kibővítenék az áthidaló kölcsön lehetőségét. Török Zsolt elmondta: a javaslat szerint a kölcsönt minden olyan hitel esetében is igénybe vehetnék, ahol a jelzálog fedezete a család otthona. Utalt arra, hogy eddig háromszázan vették igénybe ezt a lehetőséget. Az Országgyűlés többsége hétfőn nem támogatta, hogy a házszabálytól eltérve tárgyalják és még aznap szavazzanak a lakáscélú kölcsönökre vonatkozó állami készfizető kezességről szóló törvény módosításáról.

Mádi László, a Fidesz nevében azt mondta: a kormány a "bolondját járatta" a parlamenttel a törvény megalkotás során, mivel beterjesztett egy törvényjavaslatot, melyről lezajlott a vita, majd ezt követően a kormány egy módosító csomaggal teljesen átírta azt. Mivel nincs mód minőségi törvény létrehozására, ezért a Fidesz frakciója nem szavazza meg a házszabálytól való eltérést - jelentette ki.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkivaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr711502479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása