Újra hódítanak a forinthitelek

 2010.02.09. 18:11

Folyamatosan emelkedik a kereslet a forint alapú jelzáloghitelek iránt az összes hazai hitelintézetnél. Az emelkedő tendencia több okkal is magyarázható. Egyrészt minden nagyobb piaci szereplő megjelent a devizaalapú hitelekkel is versenyképes árazású konstrukciókkal, másrészt a forintkamatok utóbbi hónapokban megfigyelhető enyhülése is a forintkölcsönökre tereli a potenciális adósok figyelmét.

A forinthitelek térnyerése megfigyelhető a jegybank év végi állapotokat tükröző statisztikáiból is: a decemberben folyósított, összesen 19 milliárdnyi lakáshitel 27,1 százalékát nyújtották forintban, ez jelentős előrelépést mutat az egy-két évvel korábbi állapotokhoz képest. Emellett a forint lakáshitelek ára is kedvezően alakult: a jegybank által kalkulált átlagos kamat decemberre 9,70 százalékra süllyedt az év eleji 12 százalék körüli értékről
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelkivaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr241747097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása